Noorse haringsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram groene boontjes extra fijne
  • 1 struikje witlof
  • 1 krop rode krulsla
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels bieslook gehakte
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • ½ citroen het sap er va
  • 1 appels Granny Smith
  • 2 tomaten
  • 4 Noorse haringen
  • zout

Instructies

  • Was de bleekselderijstengel en snijd hem in stukjes.
  • Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten water beetgaar.
  • Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze afkoelen.
  • Maak het witlofstronkje schoon, snipper het fijn en besprenkel de snippers met de helft van het citroensap.
  • Was de krulsla en snijd die in reepjes.
  • Schil de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
  • Snijd elk kwart in dunne schijfjes en besprenkel deze met de rest van het citroensap.
  • Klop de wijnazijn door de mayonaise en voeg er een scheutje water aan toe.
  • Meng de selderij, de boontjes, het witlof, de krulsla en de appel door elkaar en voeg er het bieslook aan toe.
  • Meng er tenslotte enkele eetlepels mayonaise-vinaigrette door en schep de salade in het midden van 4 borden.
  • Pel de tomaten, halveer en ontpit ze en snijd het vruchtvlees van elke helft in 4 reepjes.
  • Snijd de haringen schuin in de helft, schik deze helften in een stervorm op de salade, leg er de reepjes tomaat tussen en bestrooi met de gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noorse haringen zijn maatjes die in de winter te koop zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Noorwegen