Noorse vleessalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rundvlees gekookt
  • 200 gram aardappels in de schil gekookte
  • 5 plakken rode biet eventueel potje
  • 2 zure appels
  • 5 eetlepels olie
  • 6 eetlepels wijnazijn
  • 1 bokking
  • 5 Ansjovis filets
  • zout
  • peper
  • suiker

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Fileer de bokking en snijd hem in reepjes.
  • Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de bietjes fijn.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, peper, zout en suiker en giet deze over de salade.
  • Zet de schaal minstens 1 uur in de koelkast.
  • Garneer voor het opdienen met ansjovisfilets.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Noorwegen