Oesterzwamstrudel met noten

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 vellen fillobladerdeeg diepvries
  • 4 sjalotten in ringen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 g oesterzwammen in reepjes
  • 4 zongedroogde tomaten in dunne reepjes
  • grofgemalen zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 80 g pecannoten
  • 4 eetlepel(s) walnootolie of truffelolie

Instructies

  • Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  • In wok sjalot in 1 eetlepel olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen.
  • Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel laten afkoelen.
  • Pecannoten fijnhakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen.
  • Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit.
  • Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen.
  • Punten van deeg over rand van vorm laten hangen.
  • Bestrooien met beetje pecannoten.
  • Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen.
  • Telkens licht met noten bestrooien.
  • Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen.
  • Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten.
  • Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen.
  • Strudel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en knapperig bakken.
  • Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch