Oeufs pochés: recette de base

(basisrecept voor gepocheerde eieren)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 deciliter azijn
  • eieren

Instructies

  • Maak een pan met warm water klaar om de gepocheerde eieren in warm te houden.
  • Breng een andere pan met water en azijn aan de kook.
  • Zorg ervoor dat het water heel zachtjes kookt.
  • Het opppervlak moet nauwelijks bewegen.
  • Neeem zeer verse eieren.
  • Breek een ei in een kopje en laat het heel voorzichtig tegen de rand van de pan in het water glijden.
  • Laat het ei 3 minuten pocheren.
  • Het water moet niet meer koken.
  • Als het eiwit wat uitloopt draai het dan met een vork om de dooier.
  • Haal het ei met een schuimspaan uit het water.
  • Knip er eventuele rafelige uiteinden vanaf en laat in de pan met warm water glijden, waar het warm wordt gehouden tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Ei