olijvenbrood uit de broodbakmachine

olijvenbrood uit de broodbakmachine

Een zeer eenvoudige recept om een lekker olijvenbrood te maken met kant & klare broodbakmix en gebruik te maken van een broodbakmachine.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram ciabatta broodbakmix
  • water
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olijfolie of pompoenpittenolie *)
  • 125 gram fijngesneden olijven
  • fijngeknipte rozemarijn

Instructies

  • Volg de gebruiksaanwijzing van de verpakking en voeg de olie en naar eigen smaak extra zout toe (omdat het een hartig brood wordt).
  • Wanneer de broodbakmachine aangeeft dat je nog ingrediënten kunt toevoegen, voeg je de stukjes olijf en rozemarijn toe.
  • De broodbakmachine doet de rest.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip 1:

ik heb zwarte olijven gebruikt, groene olijven vallen qua kleur meer op

Tip 2:

wanneer je olijven uit een pot gebruikt, zorg er wel voor dat ze goed uitgelekt zijn

Tip 3:

liefhebbers van knoflook kunnen 2 tenen geperste knoflook toevoegen
*) Pompoenpittenolie geeft een sterkere smaak, maar ook een iets groene kleur aan het brood. Uiteraard kun je een andere olie naar keuze gebruiken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodbakmachine
Land van herkomst Italië