Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- ½ pakje tofu naturel à 375 g
- 4 eetlepel(s) sojasaus flesje à 150 ml
- 6 eieren M
- 1 theelepel sambal
- 5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak Thaise groentemix 400 g
- 3 eetlepel(s) gembersiroop fles à 250 ml
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Tofu in reepjes snijden, mengen met sojasaus en even laten marineren.
- Eieren loskloppen met sambal en 2 eetlepels water.
- In grote koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Van helft van ei 2 omeletten bakken en warmhouden.
- Zo nog 2 omeletten maken.
- Tofu laten uitlekken, sojasaus opvangen. Intussen in wok rest van olie verhitten.
- Tofu kort roerbakken, groentemix toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
- Sojasaus en gembersiroop erdoor roeren.
- Omeletten op vier borden leggen.
- Met schuimspaan groentemix midden op omeletten scheppen.
- Omeletten dichtvouwen en omkeren.
- Rijst ernaast scheppen.
- Vocht inkoken en naast rijst en omelet scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met kroepoek.