Oostenrijkse kipstoofschotel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 50 gram boter
  • 50 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 8 kip
  • zout
  • 2 theelepels peper
  • ½ liter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • allesbinder
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek zachtjes uit.
  • Voeg de ui toe, pers het teentje knoflook erboven uit en fruit het geheel zachtjes
  • glazig.
  • Leg de kip ertussen en strooi er zout en peper over.
  • Voeg 1 dl wijn toe en smoor de kip afgedekt ± 20 minuten.
  • Roer de tomatenpuree en de rest van de wijn door het smoorvocht en smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in nog ± 20 minuten zachtjes gaar.
  • Bind de saus met allesbinder.
  • Strooi de peterselie erover.
  • Lekker met rijst en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Stoofpot
Land van herkomst Oostenrijk