Oosterse kalfsoester
Ingrediënten
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 theelepel donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel wokolie
- 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
- 2 teentjes knoflook gepeld en uitgeperst
- 4 kalfsoesters
- 2 dl kippenbouillon van een tablet
- ½ rood pepertje ontzaad en in ringetjes
- 2 bosuitjes in schuine ringetjes
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
Instructies
- Roer de knoflook, gemberwortel, de sherry en de suiker door de sojasaus.
- Leg het vlees 30 minuten in de marinade en keer het na 15 minuten.
- Dep het vlees droog en houd de marinade apart.
- Bestrijk het vlees met de wokolie.
- Gril het vlees in ± 6 minuten in een hete grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
- Breng intussen de bouillon met de marinade aan de kook en laat de saus iets inkoken.
- Roer er de rode peper en de bosui door en lepel de saus over het vlees.
- Bestrooi met het sesamzaad.