Oosterse Kippensoep

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ui gesnipperde
  • ½ paprika fijngesneden
  • 5 baby maïskolven in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels sherry
  • 1 pot bouillon met kip (volgens gebruiksaanwijzing tot 11/2 liter aangelengd)
  • 75 gram rijstvermicelli
  • 1 eetlepel koriander verse

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de bouillon, de vermicelli en de koriander, in een glazen schaal met een inhoud van 2 liter.
  • Voeg de bouillon toe en verwarm de soep, afgedekt, 12 minuten op ± 750 Watt.
  • Roer tussentijds om.
  • Voeg de rijstvermicelli toe en verwarm de schaal, afgedekt, 4 minuten op ± 750 Watt.
  • Garneer de soep met de verse koriander
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Soep
Land van herkomst Oosters