Oosterse Kippensoep
Ingrediënten
- ½ ui gesnipperde
- ½ paprika fijngesneden
- 5 baby maïskolven in plakjes gesneden
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels sherry
- 1 pot bouillon met kip (volgens gebruiksaanwijzing tot 11/2 liter aangelengd)
- 75 gram rijstvermicelli
- 1 eetlepel koriander verse
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de bouillon, de vermicelli en de koriander, in een glazen schaal met een inhoud van 2 liter.
- Voeg de bouillon toe en verwarm de soep, afgedekt, 12 minuten op ± 750 Watt.
- Roer tussentijds om.
- Voeg de rijstvermicelli toe en verwarm de schaal, afgedekt, 4 minuten op ± 750 Watt.
- Garneer de soep met de verse koriander