Orange rice
Geïnspireerd door het boek "What's cooking in Kabul" van de United Nations Women's Association (1998).
Ingrediënten
- 2½ kop rijst
- 5 kop runderbouillon
- 400 gram lamsvlees in reepjes
- 75 gram pistachenoten gehakt
- 75 gram amandelen gehakt
- 1 sinaasappel rasp er van
- 5 kardemompeulen gebruik binnenste zaadjes
- 6 gedroogde abrikozen fijngesneden
- 2 uien gesnipperd
Instructies
- Bak het lamsvlees bruin aan alle kanten.
- Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof het vlees een uur zachtjes.
- Fruit de ui in een aparte pan gedurende 5 minuten.
- Doe de bouillon en het vlees erbij, en vervolgens de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak.
- Breng dit aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Roer de rijst door alvorens hem te serveren.