Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- witte kool
- aardappels
- vlees
- zakje vleesjus
- pakje champignons
- uien
- boter
- kruiden naar smaak en eigen inzicht bijv. kerrie, knoflook
- bloem
Instructies
- Schil de aardappelen en snij de witte kool aan korte, dunne reepjes.
- Smelt 125 gram boter en breng het water met de aardappelen aan de kook.
- Doe nu de witte kool in de gesmolten boter.
- Voeg bij de witte kool en de boter nog twee kopjes water.
- Hak ondertussen 4 teentjes knoflook aan kleine stukjes.
- Vlees naar keuze wordt op je eigen manier klaargemaakt.
- Hak nu ook de champignons in iets grotere stukken en begin die alvast te bakken in een beetje boter.
- Als ze bijna bruin of helemaal zijn, knoflook toevoegen en even kort meebakken.
- Daarna vuur er onder vandaan halen en wachten tot de witte kool klaar is.
- Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Als de witte kool klaar is dan kunnen de champignons en de knoflook er door.
- Voeg ook drie eetlepels bloem toe en roer dit door het geheel.