OUD-FRIESE WITTE KOOL

Oud Friese witte kool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • witte kool
  • aardappels
  • vlees
  • zakje vleesjus
  • pakje champignons
  • uien
  • boter
  • kruiden naar smaak en eigen inzicht bijv. kerrie, knoflook
  • bloem

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij de witte kool aan korte, dunne reepjes.
  • Smelt 125 gram boter en breng het water met de aardappelen aan de kook.
  • Doe nu de witte kool in de gesmolten boter.
  • Voeg bij de witte kool en de boter nog twee kopjes water.
  • Hak ondertussen 4 teentjes knoflook aan kleine stukjes.
  • Vlees naar keuze wordt op je eigen manier klaargemaakt.
  • Hak nu ook de champignons in iets grotere stukken en begin die alvast te bakken in een beetje boter.
  • Als ze bijna bruin of helemaal zijn, knoflook toevoegen en even kort meebakken.
  • Daarna vuur er onder vandaan halen en wachten tot de witte kool klaar is.
  • Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Als de witte kool klaar is dan kunnen de champignons en de knoflook er door.
  • Voeg ook drie eetlepels bloem toe en roer dit door het geheel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Friesland / Nederland