Oudejaarsavonddrank
Een kruidige warme wijn met een bijzondere karamelsmaak. Lekker met oliebollen
Ingrediënten
- 1 liter rode wijn
- 1 kaneel
- wat kruidnagel
- 1 stuk citroen
- 1 sinaasappel
- 10 suiker
- 1 deciliter rum
Instructies
- Verwarm de wijn in een roestvrij stalen of in een emaillen pan.
- Breek het kaneelstokje, bind het samen met de kruidnagel en de citroenschil in een stukje kaasdoek bij elkaar en hang dit in de pan.
- Snijd de sinaasappel in halve plakken en doe die erbij.
- Laat de wijn 1 uurtje zachtjes trekken.
- Drenk de suikerklontjes in de rum, zodat ze zich helemaal vol zuigen en leg ze vervolgens op een metalen schuimspaan.
- Haal het kaasdoekbuideltje uit de pan, houd de spaan boven de pan en steek de klontjes aan, zodat ze smelten.
- De karamel druppelt vanzelf door de gaatjes van de schuimspaan in de wijn.
- Roer het Goed om.
- Serveer de wijn warm en schep in ieder glas een paar mooie schijven sinaasappel.