Ovenschotel met roomkaas en sugarsnaps

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g sugar snaps
  • 500 g broccoli
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 duopak krieltjes 700 g
  • 1 doosje(s) verse roomkaas 125 g
  • 1 pakje slagroom houdbaar, 200 ml

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Sugarsnaps en broccoli schoonmaken.
  • Broccoli in kleine roosjes verdelen en stelen in stukken snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In steelpan margarine verhitten en ui fruiten. Krieltjes 5 minuten koken.
  • Laatste 3 minuten broccoli en sugarsnaps meekoken.
  • Goed laten uitlekken.
  • Roomkaas en slagroom door ui roeren en verwarmen tot roomkaas vloeibaar is.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Groenten en krieltjes in ovenschaal scheppen en kaasmengsel erover schenken.
  • Schotel in midden van oven in 15 minuten gaar laten worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch