Paasslof

Paasslof

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Sloffenvorm of eventueel een cakevorm

Ingrediënten

Benodigdheden voor 25-27 cm

Voor de slof:

  • ½ amandelspijs * zie hier onderaan
  • 180 gram bloem
  • 130 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • citroenrasp die je over hebt bij het maken van het spijs
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 250 gram mascarpone
  • 200 gram slagroom
  • suiker naar smaak
  • 1 citroen rasp er van

Versiering:

  • Chocolade ,
  • disco-spikkels
  • glanzende parels naar keuze

* Amandelspijs maken

  • 150 gram amandelen met of zonder vel of nog makkelijker: gemalen amandelen
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • ½ citroen geraspt / en wat sap er van

Instructies

Bereiding amandspijs maken:

  • Maal de amandelen vervolgens in een keukenmachine of koffiemolen.
  • Een blender of staafmixer vindt dit malen vaak toch best moeilijk.
  • Amandelmeel is tegenwoordig in veel supermarkten te koop.
  • Heb je geen goede machine, dan is dit een goede keuze.
  • Mix hierbij het ei, de suiker, het citroenschaafsel doorheen samen met een klein beetje citroensap.
  • Beter kun je niet te scheutig zijn, je kunt altijd later nog wat citroensap toevoegen.
  • Voeg beetje, bij beetje van het citroensap bij. Zorg ervoor dat de amandelspijs niet te dik is, maar ook niet te dun.

Bereiding sloffentaart met Pasen:

  • Eerst maak je het amandelspijs volgens het recept die je vindt bij de benodigdheden.
  • Kneedt voor de slof alle ingrediënten goed door elkaar en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Je kunt de sloffenvorm alvast vullen om het deeg hierin te laten afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bedek de bodem met het amandelprijs ,maar laat de randen van de bodem vrij.
  • Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar.
  • Laat de slof minimaal een kwartier afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt, anders zal hij breken.
  • Laat de slof volledig afkoelen voor je hem een lekkere topping geeft.
  • Klop de mascarpone los, mix de slagroom stijf met suiker naar smaak.
  • Voeg nu de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone.
  • Breng de frosting op smaak met fijne rasp van 1 citroen.
  • Vul de spuitzak en spuit toeven, toefjes, strepen en rozen met het spuitmondje naar keuze. Versier je paastaart lekker over de top met de versiering die je in huis hebt.
  • Dit kunnen disco-spikkels zijn, pareltjes maar ook hagelslag of een andere broodversiering naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Feestdagen etc Pasen