Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Sloffenvorm of eventueel een cakevorm
Ingrediënten
Benodigdheden voor 25-27 cm
Voor de slof:
- ½ amandelspijs * zie hier onderaan
- 180 gram bloem
- 130 gram boter
- 75 gram suiker
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- citroenrasp die je over hebt bij het maken van het spijs
- snufje zout
Voor de topping:
- 250 gram mascarpone
- 200 gram slagroom
- suiker naar smaak
- 1 citroen rasp er van
Versiering:
- Chocolade ,
- disco-spikkels
- glanzende parels naar keuze
* Amandelspijs maken
- 150 gram amandelen met of zonder vel of nog makkelijker: gemalen amandelen
- 150 gram suiker
- 1 ei
- ½ citroen geraspt / en wat sap er van
Instructies
Bereiding amandspijs maken:
- Maal de amandelen vervolgens in een keukenmachine of koffiemolen.
- Een blender of staafmixer vindt dit malen vaak toch best moeilijk.
- Amandelmeel is tegenwoordig in veel supermarkten te koop.
- Heb je geen goede machine, dan is dit een goede keuze.
- Mix hierbij het ei, de suiker, het citroenschaafsel doorheen samen met een klein beetje citroensap.
- Beter kun je niet te scheutig zijn, je kunt altijd later nog wat citroensap toevoegen.
- Voeg beetje, bij beetje van het citroensap bij. Zorg ervoor dat de amandelspijs niet te dik is, maar ook niet te dun.
Bereiding sloffentaart met Pasen:
- Eerst maak je het amandelspijs volgens het recept die je vindt bij de benodigdheden.
- Kneedt voor de slof alle ingrediënten goed door elkaar en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
- Je kunt de sloffenvorm alvast vullen om het deeg hierin te laten afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bedek de bodem met het amandelprijs ,maar laat de randen van de bodem vrij.
- Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar.
- Laat de slof minimaal een kwartier afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt, anders zal hij breken.
- Laat de slof volledig afkoelen voor je hem een lekkere topping geeft.
- Klop de mascarpone los, mix de slagroom stijf met suiker naar smaak.
- Voeg nu de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone.
- Breng de frosting op smaak met fijne rasp van 1 citroen.
- Vul de spuitzak en spuit toeven, toefjes, strepen en rozen met het spuitmondje naar keuze. Versier je paastaart lekker over de top met de versiering die je in huis hebt.
- Dit kunnen disco-spikkels zijn, pareltjes maar ook hagelslag of een andere broodversiering naar keuze.