150gramamandelen met of zonder vel of nog makkelijker: gemalen amandelen
150gramsuiker
1ei
½citroengeraspt / en wat sap er van
Instructies
Bereiding amandspijs maken:
Maal de amandelen vervolgens in een keukenmachine of koffiemolen.
Een blender of staafmixer vindt dit malen vaak toch best moeilijk.
Amandelmeel is tegenwoordig in veel supermarkten te koop.
Heb je geen goede machine, dan is dit een goede keuze.
Mix hierbij het ei, de suiker, het citroenschaafsel doorheen samen met een klein beetje citroensap.
Beter kun je niet te scheutig zijn, je kunt altijd later nog wat citroensap toevoegen.
Voeg beetje, bij beetje van het citroensap bij. Zorg ervoor dat de amandelspijs niet te dik is, maar ook niet te dun.
Bereiding sloffentaart met Pasen:
Eerst maak je het amandelspijs volgens het recept die je vindt bij de benodigdheden.
Kneedt voor de slof alle ingrediënten goed door elkaar en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Je kunt de sloffenvorm alvast vullen om het deeg hierin te laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek de bodem met het amandelprijs ,maar laat de randen van de bodem vrij.
Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar.
Laat de slof minimaal een kwartier afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt, anders zal hij breken.
Laat de slof volledig afkoelen voor je hem een lekkere topping geeft.
Klop de mascarpone los, mix de slagroom stijf met suiker naar smaak.
Voeg nu de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone.
Breng de frosting op smaak met fijne rasp van 1 citroen.
Vul de spuitzak en spuit toeven, toefjes, strepen en rozen met het spuitmondje naar keuze. Versier je paastaart lekker over de top met de versiering die je in huis hebt.
Dit kunnen disco-spikkels zijn, pareltjes maar ook hagelslag of een andere broodversiering naar keuze.