Paasslof

Paasslof

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Benodigdheden voor 25-27 cm

    Voor de slof:

    • ½ amandelspijs * zie hier onderaan
    • 180 gram bloem
    • 130 gram boter
    • 75 gram suiker
    • 60 gram bruine basterdsuiker
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 1 ei
    • citroenrasp die je over hebt bij het maken van het spijs
    • snufje zout

    Voor de topping:

    • 250 gram mascarpone
    • 200 gram slagroom
    • suiker naar smaak
    • 1 citroen rasp er van

    Versiering:

    • Chocolade ,
    • disco-spikkels
    • glanzende parels naar keuze

    * Amandelspijs maken

    • 150 gram amandelen met of zonder vel of nog makkelijker: gemalen amandelen
    • 150 gram suiker
    • 1 ei
    • ½ citroen geraspt / en wat sap er van

    Instructies

    Bereiding amandspijs maken:

    • Maal de amandelen vervolgens in een keukenmachine of koffiemolen.
    • Een blender of staafmixer vindt dit malen vaak toch best moeilijk.
    • Amandelmeel is tegenwoordig in veel supermarkten te koop.
    • Heb je geen goede machine, dan is dit een goede keuze.
    • Mix hierbij het ei, de suiker, het citroenschaafsel doorheen samen met een klein beetje citroensap.
    • Beter kun je niet te scheutig zijn, je kunt altijd later nog wat citroensap toevoegen.
    • Voeg beetje, bij beetje van het citroensap bij. Zorg ervoor dat de amandelspijs niet te dik is, maar ook niet te dun.

    Bereiding sloffentaart met Pasen:

    • Eerst maak je het amandelspijs volgens het recept die je vindt bij de benodigdheden.
    • Kneedt voor de slof alle ingrediënten goed door elkaar en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
    • Je kunt de sloffenvorm alvast vullen om het deeg hierin te laten afkoelen.
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Bedek de bodem met het amandelprijs ,maar laat de randen van de bodem vrij.
    • Bak de slof in ongeveer 23-28 minuten gaar.
    • Laat de slof minimaal een kwartier afkoelen in de vorm voor je het eruit haalt, anders zal hij breken.
    • Laat de slof volledig afkoelen voor je hem een lekkere topping geeft.
    • Klop de mascarpone los, mix de slagroom stijf met suiker naar smaak.
    • Voeg nu de slagroom beetje bij beetje door de mascarpone.
    • Breng de frosting op smaak met fijne rasp van 1 citroen.
    • Vul de spuitzak en spuit toeven, toefjes, strepen en rozen met het spuitmondje naar keuze. Versier je paastaart lekker over de top met de versiering die je in huis hebt.
    • Dit kunnen disco-spikkels zijn, pareltjes maar ook hagelslag of een andere broodversiering naar keuze.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Brood
    Feestdagen etc Pasen