Pad uit Yorkshire

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het beslag

  • 40 g bloem
  • 1 groot ei
  • ½ dl melk
  • 1 snufje zout

voor de puree

  • 200 g aardappels geschilde, licht bloemige
  • 2 eetlepels melk
  • 1 klontje boter
  • zwarte peper veel
  • zout

voor de worstjes

  • 1 klontje boter
  • 4 saucijsjes á 50 g
  • 1 flinke ui in ringen
  • 1 zure appel1 in blokjes
  • 1 eetlepel salie fijngesneden

Instructies

  • Kluts een glad beslag van de bloem, het ei, de melk en het zout.
  • Kook de in plakken gesneden aardappelen onder water op matig vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Giet ze af en laat ze droog stomen.
  • Klop ze met de melk, de boter en peper en zout tot puree.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de boter in een koekenpan en laat de hier en daar met een vork ingeprikte worstjes op matig vuur rondom bruinen.
  • Leg ze uit de pan en bak in de braadboter eerst de ui gaar.
  • Bak dan de appel mee.
  • Breng de grill tot gloeien.
  • Strijk een dunne laag puree in de schotel uit en leg daarop de ui, dan de saucijzen, met de appel ertussen.
  • Strooi de salie erover en strijk er met een vork de rest van de puree op uit.
  • Laat de schotel onder de grill bruinen en schenk er dan het beslag over.
  • Zet de schotel zonder grill 20 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Solomogundy

  • Snijd kropsla met andijviehartje en bosuitjes heel fijn.
  • Spreid dit uit op een schotel met een omgekeerd schaaltje erop voor een heuveleffect.
  • Snijd gebraden kipfilet zeer fijn, prak hardgekookte eidooier en eiwitten fijn en maak er op de groene heuvel banen van.
  • Naar believen Kunt u ook gehakte ossentong, augurkjes, kappers, ansjovis, sperziebonen en druiven gebruiken en liefst ook bloemen als viooltjes en Oostindische kers.
  • Geef er slasaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Engeland