Paddenstoelengratin

Snel te maken.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst 250 g
  • 1 bak oesterzwammen 150 g
  • 1 bak grotchampignons 175 g
  • 2 handperen
  • 1 cup honing-mosterddressing 100 g
  • 1 zak gemengde sla 200 g
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 300 g Chevagne halfzachte geitenkaas

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  • Peer en dressing door sla mengen.
  • Grill voorverwarmen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Paddenstoelen ca. 4 minuten bakken, pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaas in 8 plakken snijden.
  • Op bakplaat op elk stuk bakpapier van ca. 20 x 20 cm plak kaas leggen.
  • Paddenstoelmengsel erop scheppen.
  • Afdekken met rest van kaasplakken.
  • Bakplaat onder grill plaatsen tot kaas smelt.
  • Paddenstoelen gratin van bakpapier op bord schuiven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met salade en notenrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch