Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt mager
- 4 Paprika Chili torilla wraps No Fairytales
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 30 ml sojasaus
- 25 ml ketjap manis
- 20 gram eetlepel tomatenpuree
- 1,5 eetlepel(s) 5 spice kruiden van Jonnie Boer
- 20 ml gembersiroop
- 1 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 5 gram trassipasta
- 10 gram sambal brandal
- zwarte peper versgemalen / naar smaak
- 1 eetlepel(s) becel light
Instructies
- Verwarm de oven vóór op 170 graden en doe de tortilla wraps in een ovenvast schaaltje zodat de wraps een bakje vormen.
- Die de bakjes 12 minuten in de oven en haal ze eruit.
- Laat even afkoelen en haal de bakjes uit de schaaltjes.
- Zo heb je leuke bakjes die je kunt vullen.
- Fruit de ui aan in de becel en voeg de tomatenpuree en de trassipasta toe. Roerbakeven kort en doe de Greensweet Stevia Brown er bij.
- Blus af met de sojasaus, ketjap en gembersiroop en voeg dan alle andere kruiden en de knoflook toe.
- Rul het gehakt hierin gaar.
- Vul de bakjes met het gehakt. (Ik had onderin ook wat rucola gedaan)
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook een variant maken met veel minder punten (het is net waar je trek in hebt en hoeveel punten je nog mag eten). Vervang dan het gehakt voor zelf gemalen kipgehakt. Als je dat gehakt alleen van kip maakt, is het nog maar 4 punten per gevuld tortillabakje. Maal je kipgehakt van 300 gam kipfilet en 200 gram kipdijfilet, dan komt het op 6 punten per gevuld tortillabakje, het is een eigen keus. (LET OP: het kipgehakt uit de supermarkt is veel punten omdat die niet van alleen kipfilet is gemaakt dus je moet het echt zelf maken of aan een Turkse slager vragen of hij alleen kipfilet voor je wil malen tot gehakt)