Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 blikjes tonijn uit water / uitgelekt
- 4 rode paprika uitgehold
- 1 groene paprika in kleine blokjes
- 1 gele paprika in kleine blokjes
- 2 sjalotjes klein gesnipperd
- 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
- 1 klein potje groene pesto 90 gram
- 75 gram zwarte olijf plakjes uitgelekt afgewogen
- 1 klein potje kappertjes uitgelekt, 60 gram
- 1 blikje ansjovis 46 gram (klein gesneden)
- 60 gram 30+ kaas geraspte
- 4 eetlepel(s) Remia fritessaus 5%
Instructies
- Verwarm de airfryer vóór op 180 graden (ik heb het in de Philips XXL gemaakt).
- Fruit zonder extra toevoeging van olie de ansjovis, ui, knoflook, rode peper en gele en groene paprikablokjes een minuut of twee al roerend aan.
- Voeg de pesto en de tonijn toe en roerbak even mee.
- Draai het vuur uit en voeg de fritessaus, kappertjes, en de zwarte olijfplakjes toe.
- Proef even en voeg eventueel peper en/of zout toe (ik heb het niet gedaan, ik vond de smaak goed genoeg)
- Doe in de uitgeholde paprika’s een klein beetje geraspte kaas en vul met het tonijnmengsel.
- Eindig ook met wat geraspte kaas bovenop.
- Doe de paprika’s in een passende, ovenvaste schaal (ik gebruik gewoon een siliconen taartvorm) en doe de paprika’s met antispatdeksel in de airfryer.
- Bereid de paprika’s in 15 minuten .
Notities / Tips / Wijnadvies
De vulling is genoeg om 8 paprika’s te vullen maar ik heb er 4 gevuld en de rest van de vulling gebruikt voor op mijn crackers de volgende dag. De punten zijn 3 punten en zijn dus berekend op de vulling, voor 8 personen, de paprika’s zijn 0 punten en dan moet je alleen de kaas nog apart rekenen, dat is voor 15 gram 1 punt (30+)