Paskha I
(paasdessert)
Ingrediënten
- 450 gram boter
- 7 eierdooiers
- 450 gram suiker
- 900 gram cottage cheese
- 3 dl stijfgeklopte slagroom
- 1 theelepel vanillesuiker
- 175 gram pitloze rozijnen
- de geraspte schil van 1 citroen
Instructies
- Klop de boter schuimig.
- Sla de eierdooiers stijf, voeg geleidelijk de suiker toe en vermeng dit met de boter.
- Voeg het boter-eimengsel bij de cottage cheese en klop alles zorgvuldig door elkaar.
- klop er dan de stijfgeslagen slagroom, de vanillesuiker, de rozijnen en de citroenrasp door.
- Doe het mengsel in een natte doek en druk het in een broodvorm.
- Plaats er een gewicht op en zet de vorm zo 48 uur in de koelkast.
- Neem het uit de vorm, verwijder de doek en serveer het in plakken gesneden.