Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paskha I
(paasdessert)
Porties:
10
-12 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
boter
▢
7
eierdooiers
▢
450
gram
suiker
▢
900
gram
cottage cheese
▢
3
dl
stijfgeklopte slagroom
▢
1
theelepel
vanillesuiker
▢
175
gram
pitloze rozijnen
▢
de geraspte schil van 1 citroen
Instructies
Klop de boter schuimig.
Sla de eierdooiers stijf, voeg geleidelijk de suiker toe en vermeng dit met de boter.
Voeg het boter-eimengsel bij de cottage cheese en klop alles zorgvuldig door elkaar.
klop er dan de stijfgeslagen slagroom, de vanillesuiker, de rozijnen en de citroenrasp door.
Doe het mengsel in een natte doek en druk het in een broodvorm.
Plaats er een gewicht op en zet de vorm zo 48 uur in de koelkast.
Neem het uit de vorm, verwijder de doek en serveer het in plakken gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Rusland
Feestdagen etc
Pasen