Paskha I

(paasdessert)
Porties: 10 -12 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram boter
  • 7 eierdooiers
  • 450 gram suiker
  • 900 gram cottage cheese
  • 3 dl stijfgeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 175 gram pitloze rozijnen
  • de geraspte schil van 1 citroen

Instructies

  • Klop de boter schuimig.
  • Sla de eierdooiers stijf, voeg geleidelijk de suiker toe en vermeng dit met de boter.
  • Voeg het boter-eimengsel bij de cottage cheese en klop alles zorgvuldig door elkaar.
  • klop er dan de stijfgeslagen slagroom, de vanillesuiker, de rozijnen en de citroenrasp door.
  • Doe het mengsel in een natte doek en druk het in een broodvorm.
  • Plaats er een gewicht op en zet de vorm zo 48 uur in de koelkast.
  • Neem het uit de vorm, verwijder de doek en serveer het in plakken gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Land van herkomst Rusland
Feestdagen etc Pasen