Paskha obiknovennaya

Russische paaskwark
Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 kg kwark
  • liter zure room
  • 200 gram boter ongezouten
  • 2 eetlepels zout
  • 125 gram suiker

Instructies

  • Doe de kwark in een vergiet, leg er een stuk kaasdoek over en zet daar een gewicht op.
  • Laat de kwark zo 24 uur op kamertemperatuur staan en druk de kwark dan door een zeef in een kom.
  • Voeg de zure room, de boter, het zout en de suiker toe en roer tot het mengsel helemaal glad is.
  • Voeg zo nodig nog wat suiker toe.
  • Doe dit mengsel over in een met fijn kaasdoek beklede vorm met een inhoud van 3 1/2 liter.
  • Zet er een gewicht op en laat de kom 24 uur in de koelkast staan.
  • Stort de paskha voorzichtig op een platte schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart / Zuivel
Land van herkomst Rusland