Pasta e broccoli

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g korte pasta
  • 500 g broccoli
  • 4 ansjovis
  • 2-3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 peperoncino Spaanse peper
  • geraspte Parmenzaanse kaas of pecorino
  • zou

Instructies

  • Was de broccoli, snij de bladeren en bloemen los van de dikke stam.
  • Gooi lelijke of gele bladeren weg.
  • Verwijder de houtachtige en draderige delen van de stam.
  • Schil de stam zodat u zachte stukken overhoudt.
  • Snij die in kleinere stukken.
  • Rits de groene bladeren van de stelen en schil de stelen.
  • Snij vervolgens de balderen en stelen in stukjes.
  • Kook de stam en stelen in water met zout.
  • Als de stam zacht wordt de bladeren toevoegen en dan de pasta en tenslotte de bloemen in roosjes.
  • Intussen wat olie in een pan verwarmen en druk de ansjovisjes hierin fijn.
  • Voeg hieraan de eel fijngesneden knoflook en peperoncino toe.
  • De gare pasta en broccoli afgieten en vermengen met de geurige olie.
  • Geraspte pecorino erover.
  • Even doormenegen en opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië