Pasteis de Nata

Pasteis de Nata

Porties: 12 muffins
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 eetlepel(s) kaneel
  • 250 ml melk
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje uitgeschraapt
  • 10 g maizena
  • 1 tl citroen
  • 2 ei
  • 1 ei
  • poedersuiker om te bestrooien
  • 1 eetlepel(s) boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° C boven-/ onderwarmte. Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast. Smeer de muffinvormpjes in met boter.
  • Verwarm langzaam de melk, suiker, merg van het vanillestokje en het citroenrasp. Meng de Maizene met wat water en roer dit door de melk. Laat het koken en daarna direct afkoelen. Roer daarna het eigeel en het ei heel goed door het mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, bestrooi het deeg met kaneel en rol het deeg weer op. Snijd het deeg in plakjes van 2 cm.
  • Rol het deeg plat en verdeel het over de muffin vormpjes.
  • Schep de pudding tot driekwart in de bakjes en bak ze in ca. 30 min. goudbruin af. Laat ze daarna afkoelen, en bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Serveer ze lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

je kunt het deeg ook 10 min. voorbakken. Duw met een lepel het deeg weer plat in het midden. Vul ze daarna af en bak ze in 15 min. op 170° C boven-/ onderwarmte. Zo wordt het bladerdeeg bijzonder krokant.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Portugal
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch