Pasteitjes met gebakken slakjes
Ingrediënten
- 1 blikje slakken 212 g
- 1 sjalotje
- 2 takjes peterselie
- 2 plakken Ardenner ham
- 4 pasteibakjes bladerdeeg
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 klein teentje knoflook
- ½ theelepel tijm
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels crème fraîche
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Slakken laten uitlekken.
- Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen.
- Peterselie fijnknippen.
- Ham in kleine stukjes snijden.
- Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken.
- Slakken, ham en tijm erdoor roeren.
- Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen.
- Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen.
- Op smaak brengen met (weinig) zout en peper.
- Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als lunchgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g