Pasteitjes met gebakken slakjes

Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje slakken 212 g
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes peterselie
  • 2 plakken Ardenner ham
  • 4 pasteibakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ theelepel tijm
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Slakken laten uitlekken.
  • Sjalotje pellen en heel fijnsnipperen.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Ham in kleine stukjes snijden.
  • Pasteitjes in midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Intussen boter verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen en al roerend ca. 10 seconden zachtjes meebakken.
  • Slakken, ham en tijm erdoor roeren.
  • Wijn erbij schenken en al omscheppend op hoog vuur laten verdampen.
  • Crème fraîche en peterselie erdoor roeren, ca. 2 minuten op laag vuur verwarmen, af en toe omscheppen.
  • Op smaak brengen met (weinig) zout en peper.
  • Pasteibakjes vullen met slakkenmengsel en direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ook lekker als lunchgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 11 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Varkensvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst België