Pekingmie met knoflook en sesam

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
  • 400 g kipfilet
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • Wok Olie
  • 6 eetlepels Conimex Oestersaus
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 pot Atjar Tjampoer

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Maak de spitskool schoon en snijd in smalle reepjes.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de kool en de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
  • Schep de mie erdoor, voeg de oestersaus en de sesamzaadjes toe en wok nog 2 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Schep de pekingmie in de diepe borden of kommen en geef de uitgelekte atjar er apart bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken