Penang neua
Penangcurry met waterbuffel
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- ½ a 1 eetlepel(s) Penangcurrypasta
- 250 g rundvlees of waterbuffel / in dunne 2 cm. brede reepjes veggie: gemengde groenten of verkruimelde harde tofu
- 250 ml kokosmelk dikke
- ½ eetlepel(s) kokos palmsuiker
- 1 grote rode chilipeper "thai chocolate" hete / in zeer dunne reepjes.
- 1 eetlepel(s) vissaus
- 2 citroenblaadjes in zeer smalle reepjes
- 10 blaadjes basilicum zoete
- mini-maïs in plakjes voor te garneren
Instructies
- Doe de sojaolie in een wok op een matig vuur.
- Verhit de sojaolie 30 seconden doe dan de currypasta erbij.
- Fruit de currypasta 1 minuut of totdat je een sterke geur van chili reukt.
- Voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees van kleur veranderd, doe dan de kokosmelk erbij en roer tot alles kookt.
- Doe de kokos(palm)suiker en de chilipeper erbij en roer alles nog eens 2 min.
- Voeg de vissaus en de citroenblaadjes toe en roer nog 30 sec. verder.
- Doe het vuur onder de wok uit en roer de zoete basilicumblaadjes erdoor
- Doe het gerecht op een decorative serveerschaal bestrooi met de plakjes minimaïs.
- Serveer heet met vers gestoomde jasmine rijst.