Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Penang neua
Penangcurry met waterbuffel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
½ a 1
eetlepel(s)
Penangcurrypasta
▢
250
g
rundvlees
of waterbuffel / in dunne 2 cm. brede reepjes veggie: gemengde groenten of verkruimelde harde tofu
▢
250
ml
kokosmelk
dikke
▢
½
eetlepel(s)
kokos
palmsuiker
▢
1
grote
rode chilipeper
"thai chocolate" hete / in zeer dunne reepjes.
▢
1
eetlepel(s)
vissaus
▢
2
citroenblaadjes
in zeer smalle reepjes
▢
10
blaadjes
basilicum
zoete
▢
mini-maïs
in plakjes voor te garneren
Instructies
Doe de sojaolie in een wok op een matig vuur.
Verhit de sojaolie 30 seconden doe dan de currypasta erbij.
Fruit de currypasta 1 minuut of totdat je een sterke geur van chili reukt.
Voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees van kleur veranderd, doe dan de kokosmelk erbij en roer tot alles kookt.
Doe de kokos(palm)suiker en de chilipeper erbij en roer alles nog eens 2 min.
Voeg de vissaus en de citroenblaadjes toe en roer nog 30 sec. verder.
Doe het vuur onder de wok uit en roer de zoete basilicumblaadjes erdoor
Doe het gerecht op een decorative serveerschaal bestrooi met de plakjes minimaïs.
Serveer heet met vers gestoomde jasmine rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand