Penang neua

Penangcurry met waterbuffel
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • ½ a 1 eetlepel(s) Penangcurrypasta
  • 250 g rundvlees of waterbuffel / in dunne 2 cm. brede reepjes veggie: gemengde groenten of verkruimelde harde tofu
  • 250 ml kokosmelk dikke
  • ½ eetlepel(s) kokos palmsuiker
  • 1 grote rode chilipeper "thai chocolate" hete / in zeer dunne reepjes.
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • 2 citroenblaadjes in zeer smalle reepjes
  • 10 blaadjes basilicum zoete
  • mini-maïs in plakjes voor te garneren

Instructies

  • Doe de sojaolie in een wok op een matig vuur.
  • Verhit de sojaolie 30 seconden doe dan de currypasta erbij.
  • Fruit de currypasta 1 minuut of totdat je een sterke geur van chili reukt.
  • Voeg het vlees toe en roerbak tot het vlees van kleur veranderd, doe dan de kokosmelk erbij en roer tot alles kookt.
  • Doe de kokos(palm)suiker en de chilipeper erbij en roer alles nog eens 2 min.
  • Voeg de vissaus en de citroenblaadjes toe en roer nog 30 sec. verder.
  • Doe het vuur onder de wok uit en roer de zoete basilicumblaadjes erdoor
  • Doe het gerecht op een decorative serveerschaal bestrooi met de plakjes minimaïs.
  • Serveer heet met vers gestoomde jasmine rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand