Pepernoten 6

± 50 stuks
Porties: 50
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 125 gram bruine suiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 mespuntje zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • enkele eetlepels melk
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zachte boter, de suiker, de speculaaskruiden en het zout in een kom tot een smeuïge massa.
  • Voeg er geleidelijk het bakmeel en zoveel melk aan toe, dat een samenhangend deeg ontstaat.
  • Kneed dit tot een bal, verpak deze in folie en laat het in de koelkast 2-3 uur staan.
  • Verwarm de oven voor op 150-175°C.
  • Beboter een bakplaat, kneed balletjes van het deeg en druk deze op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Bak de pepernoten in ± 15 minuten bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas