Pepra Watra deluxe
pittige vis-maaltijdsoep
Ingrediënten
- 1 moot zalm á 300 gr
- 1 prei in stukken
- 1 ui in stukken
- 1 tomaat in stukken
- 6 pimentkorrels
- 1 Madame Jeanette *
- zout
- peper
- 1 dl witte wijn
- 250 gram inktvis ringetjes
- 300 gr gekookte mosselen
- 4 kleine mul filets
- 4 ongekookte gamba's
- reepjes lenteui
- reepjes limoen
Instructies
- Breng de zalm, prei, ui, tomaat, piment, Madame Jeanette, zout, peper, wijn en ± 7 dl water aan de kook en laat dit ± 20 minuten zachtjes trekken.
- Zeef daarna de bouillon.
- Voeg eerst de inktvis en dan de mosselen aan de bouillon toe.
- Verdeel de zalm in stukjes en leg die in de soep.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grilleer de mulfilets en gamba's ca 4 minuten.
- Schep de bouillon in borden en leg de mul en de gamba's erin.
- Garneer met lente-ui en limoenschil.