Pepra Watra deluxe

pittige vis-maaltijdsoep
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 moot zalm á 300 gr
  • 1 prei in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 1 tomaat in stukken
  • 6 pimentkorrels
  • 1 Madame Jeanette *
  • zout
  • peper
  • 1 dl witte wijn
  • 250 gram inktvis ringetjes
  • 300 gr gekookte mosselen
  • 4 kleine mul filets
  • 4 ongekookte gamba's
  • reepjes lenteui
  • reepjes limoen

Instructies

  • Breng de zalm, prei, ui, tomaat, piment, Madame Jeanette, zout, peper, wijn en ± 7 dl water aan de kook en laat dit ± 20 minuten zachtjes trekken.
  • Zeef daarna de bouillon.
  • Voeg eerst de inktvis en dan de mosselen aan de bouillon toe.
  • Verdeel de zalm in stukjes en leg die in de soep.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand en grilleer de mulfilets en gamba's ca 4 minuten.
  • Schep de bouillon in borden en leg de mul en de gamba's erin.
  • Garneer met lente-ui en limoenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Antillen