Pequenos De Queso
Antilliaanse kaassnack
Ingrediënten
Voor de deeg:
- 2 eetlepel(s) olie
- 5 eetlepel(s) margarine
- 3 eetlepel(s) zacht vet
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 500 gram bloem
- 2 dl water
Voor de vulling:
- 400 gram belegen kaas
Instructies
- De olie, margarine en vet met het zout romig roeren.
- De eieren een voor een ineen kom breken en erbij roeren. 250 gram bloem afwisselend met wat water toevoegen.
- Het deeg uitrollen met zeer veel bloem (250 gram) tot een grote lap van ½ cm dikte.
- De kaas van korsten ontdoen, in plakken snijden van ½ cm dikte en deze plakken in staafjes snijden van cm dik en 3 cm lang.
- Het deeg in repen snijden van 1 cm breed.
- Om ieder staafje kaas een reepje deeg rollen als een hoorntje.
- Er op letten dat het deeg de kaas bedekt.
- Frituurvet heet laten worden en de pequenos gaar en lichtbruin bakken.
- De pequenos op een schaal of bord met een papieren servet serveren.