Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Pequenos De Queso
Antilliaanse kaassnack
Porties:
50
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de deeg:
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
5
eetlepel(s)
margarine
▢
3
eetlepel(s)
zacht vet
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eieren
▢
500
gram
bloem
▢
2
dl
water
Voor de vulling:
▢
400
gram
belegen kaas
Instructies
De olie, margarine en vet met het zout romig roeren.
De eieren een voor een ineen kom breken en erbij roeren. 250 gram bloem afwisselend met wat water toevoegen.
Het deeg uitrollen met zeer veel bloem (250 gram) tot een grote lap van ½ cm dikte.
De kaas van korsten ontdoen, in plakken snijden van ½ cm dikte en deze plakken in staafjes snijden van cm dik en 3 cm lang.
Het deeg in repen snijden van 1 cm breed.
Om ieder staafje kaas een reepje deeg rollen als een hoorntje.
Er op letten dat het deeg de kaas bedekt.
Frituurvet heet laten worden en de pequenos gaar en lichtbruin bakken.
De pequenos op een schaal of bord met een papieren servet serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Antillen