Pequenos De Queso

Antilliaanse kaassnack
Porties: 50 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de deeg:

  • 2 eetlepel(s) olie
  • 5 eetlepel(s) margarine
  • 3 eetlepel(s) zacht vet
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 500 gram bloem
  • 2 dl water

Voor de vulling:

  • 400 gram belegen kaas

Instructies

  • De olie, margarine en vet met het zout romig roeren.
  • De eieren een voor een ineen kom breken en erbij roeren. 250 gram bloem afwisselend met wat water toevoegen.
  • Het deeg uitrollen met zeer veel bloem (250 gram) tot een grote lap van ½ cm dikte.
  • De kaas van korsten ontdoen, in plakken snijden van ½ cm dikte en deze plakken in staafjes snijden van cm dik en 3 cm lang.
  • Het deeg in repen snijden van 1 cm breed.
  • Om ieder staafje kaas een reepje deeg rollen als een hoorntje.
  • Er op letten dat het deeg de kaas bedekt.
  • Frituurvet heet laten worden en de pequenos gaar en lichtbruin bakken.
  • De pequenos op een schaal of bord met een papieren servet serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Antillen