Perehiet

Noordhollandse perenstamppot
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg stoofperen
  • 3 dl water
  • 750 gram aardappels
  • 300 gram rookspek
  • 1 liter witte bonen uit blik of pot
  • 30 gram boter

Instructies

  • Kook de  geschilde en in stukken gesneden stoofperen 1 uur in een ruime pan met het water
  • Leg er na 30 minuten geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij en kook ze samen gaar.
  • Snijd een stukje mager rookspek in plakken en bak ze in de bakboter zachtjes uit.
  • Giet het vocht af en stamp de aardappelen en de peren door elkaar.
  • Schep er de uitgelekte witte bonen door en leg het spek erop.
  • Roer wat kookvocht van de aardappelen en peren bij het spekvet, breng het aan de kook en serveer dit er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Groenten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Noord Holland