Perencake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr boter of margarine
  • 150 gr suiker
  • 1 citroen de geraspte schil er van
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 125 gr maïzena
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 kg peren
  • 1 mespunt kaneel
  • 50 gr suiker
  • 75 gr gehakte amandelen
  • 40 gr boter of margarine

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer boter, suiker, citroenrasp en eieren tot een schuimige massa.
  • Vermeng bloem met maïzena en bakpoeder en doe dit afwisselend met de melk bij de schuimige boter.
  • Klop tot een mooi glad deeg verkregen is.
  • Vet een bakblik of ovenplaat in en strijk het beslag erop.
  • Schil de peren, verwijder stelen en klokhuizen en snij ze in grote stukken.
  • Verdeel de stukken gelijkmatig over het beslag.
  • Strooi er suiker, kaneel en gehakte amandelen over. Bak de cake 30-40 minuten.
  • Als de taart klaar is met gesmolten boter bestrijken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit