Peri-Peri chicken salad uit Kaapstad

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1-2 verse rode chilipepers fijngesneden zonder zaad
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel(s) grofgehakte korianderblaadjes
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 1 eetlepel(s) citroen- of limoensap

Voor de salade:

  • 400 g kipfilet in dunne plakken gesneden
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 100 g taugé
  • 300-400 g rode kool heel fijn gesneden
  • 3 grote winterwortelen in lange dunne repen
  • 1 eetlepel(s) korianderblaadjes

Sojadressing:

  • 8 eetlepel(s) citroen- of limoensap
  • 1 eetlepel(s) fijngesneden korianderblaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 1 lente-uitje in ringetjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ca 30 min in de koelkast marineren.
  • Schep de kipplakjes uit de marinade.
  • Verhit de olie.
  • Bak de kip al omscheppend ± 4 min in de hete olie.
  • Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
  • Breng ½ l water aan de kook en overgiet er de taugé mee.
  • Laat de taugé uitlekken.
  • Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord.
  • Strooi er een deel van de taugé omheen.
  • Leg daarop de wortelreepjes.
  • Leg de kipplakjes er omheen.
  • Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar en sprenkel rondom en over de salade.
  • Garneer met korianderblaadjes.
  • Lekker met donker meergranenbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade
Land van herkomst Afrika