Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Peri-Peri chicken salad uit Kaapstad
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de marinade:
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
1-2
verse
rode chilipepers
fijngesneden zonder zaad
▢
1
tl
geraspte gemberwortel
▢
1
eetlepel(s)
grofgehakte korianderblaadjes
▢
4
eetlepel(s)
ketjap
▢
1
eetlepel(s)
citroen- of limoensap
Voor de salade:
▢
400
g
kipfilet
in dunne plakken gesneden
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
100
g
taugé
▢
300-400
g
rode kool
heel fijn gesneden
▢
3
grote
winterwortelen
in lange dunne repen
▢
1
eetlepel(s)
korianderblaadjes
Sojadressing:
▢
8
eetlepel(s)
citroen- of limoensap
▢
1
eetlepel(s)
fijngesneden korianderblaadjes
▢
1
tl
korianderzaadjes
▢
4
eetlepel(s)
ketjap
▢
1
lente-uitje
in ringetjes
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ca 30 min in de koelkast marineren.
Schep de kipplakjes uit de marinade.
Verhit de olie.
Bak de kip al omscheppend ± 4 min in de hete olie.
Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng ½ l water aan de kook en overgiet er de taugé mee.
Laat de taugé uitlekken.
Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord.
Strooi er een deel van de taugé omheen.
Leg daarop de wortelreepjes.
Leg de kipplakjes er omheen.
Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar en sprenkel rondom en over de salade.
Garneer met korianderblaadjes.
Lekker met donker meergranenbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Land van herkomst
Zuid Afrika