Perkedel Ajam

kippenballetjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram kip borststukken er van
  • 2 grote aardappels gekookte
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel(s) selderie gehakte
  • 1 ei
  • olie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • paneermeel

Instructies

  • Snijd het vlees van de botten, draai het 2 maal door de vleesmolen en draai er daarna de aardappelen doorheen.
  • Vermeng de aardappelen met kippenvlees, uien, knoflook, peper, zout en nootmuskaat.
  • Vorm er balletjes van.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel water.
  • Haal de balletjes door paneermeel, vervolgens door het geklopte ei en daarna opnieuw door het paneermeel.
  • Bak de balletjes op in de frituurpan in hete olie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië