Perziken Kylie
Geïnspireerd door (en aangepast naar eigen idee) het boek "Australië, een reis boordevol smaken en recepten" van Dickhaut en Boyny. Deze schrijvers vonden dit de moderne versie voor Kylie Minogue van Pêche Melba.
Ingrediënten
- 6 dl vanille-ijs
- 4 perziken
- 100 gram Frambozen
- 1½ CUP Australische Chardonnay
- 100 gram suiker
- stukje gemberwortel in dunne plakjes
Instructies
- Dompel de perziken voor 20 seconden onder in kokend water, spoel ze af met ijskoud water en pel ze.
- Breng de wijn aan de kook met de suiker en de gember en pocheer de perziken hierin gedurende 5 minuten.
- Doe dit mengsel samen met de frambozen in een klein pannetje of plastic bakje met deksel en laat het 4 uur staan.
- Neem de gember eruit.
- Doe in elke ijscoupe een paar bolletjes ijs en verdeel de perziken, de frambozen en het vocht erover.