Petissaus

saus voor vis en groentegerechten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) petis oedang
  • 1 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 teen knoflook gesnipperde
  • 1 theelepel sambal oelek
  • ½ theelepel trassi
  • ½ theelepel javaanse suiker
  • 1 stukje asem walnootgrootte
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel laos
  • 1 spriet sereh
  • 1 blad djeroek poeroet
  • 1 blad salam

Instructies

  • Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi, suiker, djahé en laos tot een brij.
  • Meng er al wrijvend de petis doorheen.
  • Maak asemwater door de asem te kneden met 3 a 4 eetlepels water en zeef het.
  • Kook in het asemwater de kruiden petis op met desereh, djeroek poeroet en salam.

Magnetron:

  • Doe het gezeefde asemwater in een glazen litermaat, voeg de kruiden petisbrij, sereh, djeroek poeroet en salam toe en verwarm alles afgedekt 2 à 3 min. op 100%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Saus
Land van herkomst Indonesië