Picknicksalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de basis:

  • 1 schenkel
  • 2 tabletten bouillon
  • kg aardappels

Voor de massa:

  • enkele eetlepels magere yoghurt
  • enkele eetlepels slasaus
  • een flinke scheut van de bouillon
  • ½ kopje zilveruitjes zeer kleine
  • ½ kopje augurkjes kleingesneden
  • ½ blik doperwten fijne

Voor de garnering:

  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 tomaten
  • een flinke handvol fijngesneden bieslook
  • 1 kopje ijsbergsla

Instructies

  • Zet de schenkel op met een liter water en de bouillontabletten en laat het minstens 3 uur trekken.
  • Voeg er een beetje water bij als het te veel inkookt.
  • Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen en schil ze.
  • Kook de eieren 10 minuten.
  • Snijd de aardappelen in niet te kleine stukken.
  • Snijd het gare vlees in stukjes en doe het samen met de aardappelen in een grote pan of kom.
  • Voeg er alle ingrediënten bij die bij 'massa' zijn vermeld.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de kom op een koele plaats weg.
  • Doe de massa de volgende dag over op een serveerschaal.
  • Snijd de sla in zeer smalle reepjes en leg die om de salade heen.
  • Snijd de tomaten elk in 6 partjes en de eieren in plakjes en garneer de salade op uw eigen manier.
  • Strooi tenslotte veel bieslook over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade