Pikante Garnalenvlinders

Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 garnalen ongepelde chinese
  • 5 gram boter in stukjes
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 centimeter gemberwortel fijngehakte
  • ½ theelepel djinten
  • ½ theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt chilipoeder
  • limoensap

Instructies

  • Pel de garnalen, maar laat de schil aan de staarten zitten.
  • Knip de garnalen open tot de staart, druk de garnalen open en verwijder zwarte darmdraad.
  • Afspoelen met koud stromend water en droogdeppen.
  • Smelt de boter in een middelgrote schaal in 45 sec. op vol vermogen in de magnetron.
  • Roer de overige ingrediënten door de boter en leg hierin de garnalen.
  • Schud ze om zodat ze aan alle kanten met boter bedekt zijn.
  • Laat de garnalen tenminste 30 min. in de koelkast marineren.
  • Dek de schaal af met plastic folie (met gaatjes).
  • Zet de schaal 23 min. in de magnetron op vol vermogen tot de garnalen verkleurd zijn.
  • Schep ze daarbij af en toe om.
  • Eventueel garneren met partjes limoen en direct opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië