Pilav met kippenlevers

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel
  • enkele draadjes saffraan
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • zout
  • ¾ liter bouillon van tabletten
  • 250 gram kip
  • 2 eetlepels olie
  • boter

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook en fruit die in de olie zachtjes goudgeel.
  • Voeg de droge, niet snelkokende rijst aan toe en laat die onder voortdurend omscheppen meebakken tot ze glimt.
  • Strooi er de paprikapoeder en kaneel over, schep goed om, giet er de warme bouillon op en doe er de saffraandraadjes bij.
  • Leg het deksel op de pan, breng het geheel aan de kook en laat de rijst in ± 20 minuten gaar koken.
  • Bestuif de kippenlevers met wat zout en bloem, fruit ze in wat boter en laat zedaarna even met de pilav meestoven.

Garnituur:

  • Pel ± 12 uitjes en ± 20 tomaatjes.
  • Verwarm in een braadpan een laagje olie, doe de uitjes en de tomaatjes erin en strooi er wat zeer fijn gesnipperde knoflook over.
  • Voeg er 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ± 2 theelepels basilicum en 1 theelepel majoraan aan toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat dit even zachtjes smoren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Turkije