Pinda bravoe
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 200 gram kip in reepjes
- 1 eetlepel olie
- 2 kleine ui gesnipperde
- 100 gram pindakaas
- 1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd)
- 2 eetlepels fijngehakte selderij
- ui
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.
- Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
- Roer de pindakaas met 5 eetlepels bouillon glad, schenk dit bij de rest van de bouillon en voeg de peper toe.
- Laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
- Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.
- Serveer met extra schaaltjes met ± 150 gr rijst (snelkook) en seroendeng.