Pinda bravoe

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 200 gram kip in reepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 kleine ui gesnipperde
  • 100 gram pindakaas
  • 1 gesnipperde groene peper (zaadjes verwijderd)
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • ui

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.
  • Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
  • Roer de pindakaas met 5 eetlepels bouillon glad, schenk dit bij de rest van de bouillon en voeg de peper toe.
  • Laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
  • Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.
  • Serveer met extra schaaltjes met ± 150 gr rijst (snelkook) en seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname