Pindasoep 2
Creools
Equipment
Ingrediënten
- 1 pot pindakaas 500 gram
- kip in stukken
- 250 gram krabbetjes
- 100 gram pekelvlees
- 2 tomaten ontveld zonder zaden
- 200 gram worteltjes in stukken
- 1 bos(jes) bladselderie
- 1 bouillonblokje
- 1 preitje fijngesneden
- 1 laurierblaadje
- 1 madame jeanette foelie
- 4 pimentkorrels
- 1 ui fijngesneden
- 2 liter water
- 3 kruidnagels
Instructies
- Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas, in een pan met 2 liter water.
- Laat de bouillon een uur trekken en zeef deze.
- Snij het vlees in kleine stukjes.
- Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2 liter is.
- Breng de bouillon weer aan de kook.
- Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje.
- Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager.
- Voeg de kip en het pekelvlees toe en laat het geheel sudderen tot er een dikke soep ontstaan is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rijst of stokbrood bij.